.

گفتگوي آرام ميان شيعه و سني: تالار گفتمان

گفتگوي آرام ميان شيعه و سني :: نمايش موضوعات - فضیلت تراشی ِ علمی (قسمت سوم)

فضیلت تراشی ِ علمی (قسمت سوم)

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

گفتگوي آرام ميان شيعه و سني صفحه اول انجمن -> وهابيت

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

aftabepenhani
کاربر جدید
کاربر جدید

وضعيت: آفلاين
4 بهمن ماه ، 1388
تعداد ارسالها: 3
امتياز: 756
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست

محل سكونت: تهران

ارسالارسال شده در: پنجشنبه، 8 بهمن ماه ، 1388 18:13:44    موضوع مطلب: فضیلت تراشی ِ علمی (قسمت سوم) پاسخ همراه با اعلان

(قسمت سوم)

2. حدیث های دیگر این حدیث را تکذیب می کند

حدیث های دیگر که در کتب و مدارک خود اهل سنت دربارۀ نزول آیه حجاب نقل گردیده است . این نسبت را که « نزول آیه حجاب به درخواست عمر بوده است » تکذیب می کند و ساختگی بودن آن را تأیید می نماید .
نقل یک حدیث که در صحیح بخاری و صحیح مسلم از انس نقل شده است :
**. ابومجلز 1 از انس نقل می کند : چون پیامبر با زینب دختر جحش ازدواج نمود مردم به مهمانی که از طرف پیامبر به همین مناسبت ترتیب یافته بود وارد شدند و پس از خوردن غذا نیز به نشستن و گفت و گوی خود ادامه دادند ، رسول خدا آماده شد که از مجلس برخیزد تا مردم متفرق شوند ولی آنان توجه نکردند و باز به نشستن خود ادامه دادند .
رسول خدا بالاخره از مجلس برخاست ، عده ای از مردم هم برخاستند و متفرق گردیدند ولی بقیه باز هم نشستند ، رسول خدا به منزل که برگشت دید باز هم عده ای نشسته اند تا بالاخره پس از مدتی همه مردم رفتند و من خالی شدن خانه را به پیامبر رسانیدم .
رسول خدا آمد و خواست که وارد منزل شود من هم خواستم با او وارد منزل گردم در این جا بود که از ورود من مانع گردید و در همین موقع خداوند آیه " یا ایّها الّذین آمنوا لا تدخلوا... و اذا سألتموهنّ متاعا فاسألوهنّ " را نازل گردانید . 2
در حدیث دیگری باز بخاری از انس چنین نقل می کند که در موقع ورود پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به مدینه من ده ساله بودم و ده سال هم در دوران زندگی آن حضرت افتخار خدمت گزاری او را داشتم و من به جریان نزول آیه حجاب از همه آشناتر هستم و حتی ابی بن کعب هم این موضوع را از من سؤال می نمود . آن گاه جریان نزول آیه حجاب را به همان صورت که در حدیث گذشته از وی آوردیم نقل می کند و می گوید این آیه در شب زفاف پیامبر نازل گردیده است . 3
از این گفتار انس می توان استفاده نمود که انتساب نزول آیه حجاب به درخواست خلیفه در زمان انس 4 پیدا شده بود که وی به تکذیب این نسبت و مبارزه با این استناد برخاسته است ، وگرنه نقل حدیث و بیان شأن نزول یک آیه نیازی ندارد که با این لحن شدید و تند بگوید من به شأن نزول این آیه آشناتر از دیگران هستم ، زیرا ده سال تمام خدمت گزار پیامبر بودم و حتی ابی بن کعب که خود را از متخصصین در آیات قرآن می دانست چگونگی نزول این آیه را از من سؤال می نمود !
نتیجۀ این تطبیق و مقایسه این که : انس بن مالک می گوید آیه حجاب در شبی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم با زینب ازدواج کرده بود نازل گردیده است نه در موقعی که خلیفه پیشنهاد حجاب را به پیامبر نموده و نه به هنگام غذا خوردن که دستش به انگشت عایشه خورده و نه شبانگاه که سوده را دیده و در اثر علاقه به نزول حکم حجاب گفته است سوده من تو را شناختم !

3. سیاق آیه

سیاق آیه شریفه نیز شأن نزول آن را به همان صورتی که انس نقل کرده تأیید می کند و می رساند : قسمت اخیر این آیه که مربوط به حجاب است با قسمت اول آن کاملا ارتباط و پیوند دارد و مجموع این آیه در شب زفاف پیامبر اکرم فرود آمده و مسائلی را که مربوط به خود پیامبر اکرم و همسرانش می باشد مطرح نموده و دستوراتی به مؤمنان در برخودشان با پیامبر و همسرانش داده و می گوید : « ای کسانیکه ایمان آورده اید به خانه های پیامبر داخل نشوید مگر بر شما اذن طعام خوردن داده شود و نشستن (در خانه پیامبر) را به انتظار طعام طول ندهید ولی چون دعوت شدید وارد شوید و چون طعام خوردید متفرق گردید و به گفت و گوی زیاد نپردازید که این عمل شما موجب ناراحتی پیامبر می گردد و او از شما شرم دارد که ناراحتی خود را اظهار نماید ولی خداوند از گفتن حق ابا ندارد و اگر از آنان (همسران پیامبر) متاعی خواستید (و با آنها گفت و گو کردید) از پشت پرده با آنان سخن بگویید که این رویه هم برای شما و هم برای آنان پاکیزه تر و زیبنده تر است . 5»
به طوری که ملاحظه می کنید آخر آیه که دستور حجاب است با اول آیه ارتباط کامل دارد که مسائل اخلاقی دیگری را در مورد شرکت جستن در مجلس پیامبر تذکر می دهد و مفهوم مجموع آیه گفتار و نظریه انس بن مالک را تأیید می نماید .

کل مطلب از کتاب : سیری در صحیحین
(بررسی دو کتاب و مدرک اهل سنت : صحیح بخاری و صحیح مسلم)
آیة الله محمد صادق نجمی
صفحه : 382 تا 391

1. صحیح بخاری ، ج 6 ، تفسیرسورۀ احزاب ، ح4156 ؛ همان ، ج 8 ، کتاب الاستیذان ، باب آیة الحجاب ، ح3884 ، و صحیح مسلم ، ج 4، کتاب النکاح ، باب زواج زینب بنت جحش ، ح 1428 .
2. این حدیث را گذشته از بخاری سیوطی در ، الدر المنثور ، ج 5 ، ص 213 از احمدبن حنبل ، مسلم ، نسائی ، ابن جریر ، ابن منذر ، ابن ابی حاتم ، ابن مردویه و بیهقی نقل نموده است .
3. صحیح بخاری ، ج 8 ، باب آیة الحجاب .
4. بنا به نقل ابن حجر در تهذیب التهذیب ، انس بن مالک در سال 93 وفات کرده است .
5. سوره احزاب ، آیه 53

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب شناسه Yahoo
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :

تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

گفتگوي آرام ميان شيعه و سني صفحه اول انجمن -> وهابيت

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت